Αγγέλα, Γιώργος Σεβαστίκογλου


Το θεατρικό έργο εκτυλίσσεται σε μια ταραγμένη περίοδο, στην Ελλάδα του 1950. Σε μια Ελλάδα μετά τον εμφύλιο όπου η κοινωνία βρίσκεται σε διαδικασία επούλωσης, αντιμετώπισης δημοσιονομικών ελλειμμάτων, σε προσπάθεια  ανάκαμψης. 
Η ανάπτυξη στα μεγάλα αστικά κέντρα τα μετατρέπει σε πόλους έλξης των κατοίκων της επαρχίας. Πληθώρα νέων κοριτσιών, στέλνονται ή έρχονται, κυρίως στην Αθήνα, για να εργαστούν. Αθώες και αδαείς αντικρίζουν το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας.
Η Αγγέλα, όπως τόσα κορίτσια, καταφθάνει απο το χωριό της στην Αθήνα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα και ελπίδα. Όπως τόσα κορίτσια, δουλεύει κι αυτή ως υπηρέτρια. Στον μικρόκοσμο της Αγγέλας, σε μια πολυκατοικία , παρακολουθούμε τις ζωές των υπηρετριών των αστικών οικογενειών.
Το έργο, έχοντας μια νότα μυστηρίου, ξεκινά με την αυτοκτονία μιας εκ των υπηρετριών. Έτσι αρχίζει και η σκιαγράφηση των χαρακτήρων, των περιστατικών, των καταστάσεων, και περιγράφονται η αντιμετώπιση και οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων. Ένα έργο συναισθημάτων,  με ανάγλυφο  κοινωνικό επίχρισμα και πολιτικό υπόστρωμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις