ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (DIMMA), Ragnar Jónasson

Μετάφραση: Βίκυ Αλυσσανδράκη

Πρώτο μυθιστόρημα της σειράς Dark Iceland και ο Ράγκναρ Γιόνασον μας μεταφέρει στο παγωμένο και σκοτεινό περιβάλλον της Ισλανδίας με πολύ δυναμική αφήγηση.
Κεντρικό πρόσωπο της σειράς είναι μια 64χρονη αστυνομικός που οδηγείται στη συνταξιοδοτηση πρόωρα ώστε τη θέση της να καταλάβει ένας νεότερος συνάδελφος.  Στις δύο τελευταίες της εβδομάδες στην υπηρεσία, η Χούλντα Χερμανσντότιρ, θα ανοίξει μια παλιά υπόθεση εξαφάνισης.  Ως μέλος της τότε ομάδας έρευνας είχε διαπιστώσει αρκετές παραλείψεις και τώρα αποφασίζει να βρει τι απέγινε η νεαρή Ρωσίδα που αγνοείται.
Ο συγγραφέας χτίζει σταδιακά την δράση παρουσιάζοντας παράλληλα τη ζωή στην Ισλανδία,  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, τις συνθήκες εργασίας για μια γυναίκα σε ανδροκρατούμενο επαγγελματικό περιβάλλον,  τις ευκαιρίες που δίνει η ζωή και όσα με τραγικό τρόπο παίρνει.
Με αναπολήσεις στο παρελθόν, η ζωή της Χούλντα μας δίνεται ως εγκλωβισμένη ιστορία. Στο πρώτο αυτό μέρος της σειράς, τη βρίσκουμε στο τέλος της καριέρας της,  γνωρίζουμε τα πάντα για το παρελθόν και τον χαρακτήρα της, τις ελπίδες της για το μέλλον.

Επόμενη στάση το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς Ισλανδία,"Το νησί", με πρωταγωνίστρια την νεαρότερη Χούλντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις