ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, Στο κόκκινο σακίδιο


Πολιτικό ημερολόγιο και άλλα κείμενα
Πρόλογος: Μάρω Δούκα
Εκδόσεις:

Το τελευταίο διάστημα διαβάζω συχνά εκδόσεις ημερολογίων και σημειώσεων όχι μόνο λογοτεχνών και ακαδημαϊκών μα και ανθρώπων από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και αρκετές φορές προσωπικοτήτων που συνδυάζουν περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες.

Μέσα από το πολιτικό ημερολόγιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου γνωρίζουμε τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό, τις προσωπικές του σκέψεις και θέσεις, καθώς και την στρατηγική της πολιτικής παράταξης που ανήκει.
Ένας οικονομολόγος που μιλά για πολιτική χρησιμοποιώντας αναφορές σε έργα λογοτεχνών όπως οι Αντρέα Καμιλέρι, Τζόναθαν Κόου, Εντουάρ Λουί.
Εθνικισμός, Ρατσισμός, Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, metoo, ΔΝΤ, Επιδημία covid 19, Καραντίνα, Εμβολιασμός, εμπλέκονται με τη χάραξη πολιτικών κατευθύνσεων και λήψη αποφάσεων.

"Η Οδύσσεια έμαθε στην ανθρωπότητα τον κίνδυνο της ύβρεως και την ανάγκη για ευέλικτες αντιδράσεις σε ατέρμονες και μη προβλέψιμες αναποδιές. Αν οι οικονομολόγοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρώπης δεν πήραν αυτά τα μαθήματα από τους αρχαίους Έλληνες, πρέπει να τα πάρουν από τους σύγχρονους. "

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις