Ουίσκυ Τάνγκο Φόξτροτ, David Shafer


Μετάφραση: Λευτέρης Καλοσπύρος


Τρεις άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές, ιδιοσυγκρασία, στόχους ζωής, ακούσια ή εκούσια, μπαίνουν στο στόχαστρο μιας μυστικής οργάνωσης των ισχυρότερων παραγόντων της παγκόσμιας οικονομίας.
Ισχυρά συμφέροντα συνασπίζονται διεκδικώντας τον έλεγχο της πληροφορίας,  το νέο "ισχυρό νόμισμα", τη νέα χρηματιστηριακή μετοχή προς κεφαλαιοποίηση, διαπραγμάτευση, εκμετάλλευση και ρευστοποίηση.
Η διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο,  η παροχή εξουσιοδότησης για χρήση αυτών των δεδομένων, η αξία της πληροφορίας,  μπαίνουν στο χρηματιστήριο μιας παράνομης σέχτας ανθρώπων. Απέναντί τους θα βρουν ακτιβιστές που παλεύουν να ανατρέψουν αυτές τις προσπάθειες τους και να προωθήσουν έναν "εναλλακτικό", βάσει της εξέλιξης, τρόπο επικοινωνίας. Ουσιαστικά είναι μια επιστροφή στο αρχέγονο που εγκαταλείφθηκε, μια γλώσσα κοινή που αδρανοποιήθηκε κατά την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Νέες τεχνολογίες, παιχνίδια κατασκοπίας, θεωρίες συνωμοσιολόγων, ηθικά διλήμματα, σ' ένα μυθιστόρημα συγκερασμού δυστοπίας και πραγματικότητας. Πολιτισμός και τεχνολογία συγκρούονται.
Άνθρωποι που στέκονται απέναντι στο είδωλο τους επανεξετάζοντας την πορεία τους, τα σημαίνοντα και σημαινόμενα στη ζωή τους.
Πόσο ιδιωτική είναι άραγε η ζωή μας; 
Πόσο έχουμε τον έλεγχο και πώς τον εξασφαλίζουμε;

In military alphabet :
W(hiskey) T(ango) F(oxtrot)
WTF indeed.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις