Ο ΨΑΡΑΣ, ΤΖΟΝ ΛΑΝΓΚΑΝ



Οι Έιμπ και Νταν βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους ανθρώπων.  Συντετριμμένοι από τη ζωή, ο καθένας με τον δικό του τρόπο,  προσπαθούν να συμβιβαστούν με τον πόνο. Προσπαθούν να πιαστούν από τη ζωή. Ο ένας παρασύρει τον άλλο σε μια κοινή διέξοδο,  το ψάρεμα. 
Σε μία εξόρμηση τους η αφήγηση μιας απόκοσμης ιστορίας θα τους φέρει αντιμέτωπους με φυσικούς κινδύνους και ηθικά διλήμματα.
Η ιστορία του Ψαρά και του Ρέματος του Ολλανδού θα φέρουν στην επιφάνεια μυστικά κρυμμένα στα βάθη του χείμαρρου,  μυστικά φυλακισμένα από δυνάμεις του σκότους.


Ένα μυθιστόρημα τρόμου, εξαιρετικά ευφάνταστο, που περισσότερο μου θύμισε τη γραφή του Άρθουρ Μάχεν και λιγότερο το σύμπαν του Λάβκραφτ. Η εναρκτήρια πρόταση και το κυνήγι ενός "Λεβιάθαν", και ο,τι αυτό συμβολίζει,  παραπέμπει στο έργο του Μέλβιλ "Μόμπι Ντικ" χωρίς καμία περαιτέρω λογοτεχνική συνάφεια.


Αν θέλετε να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα τρόμου και μυστηρίου για την ουσία της ύπαρξης, τη φιλία, την απώλεια και τη δύναμη ή την αδυναμία διαχείρισης της, τότε έχετε στα χέρια σας το κατάλληλο βιβλίο. 


Μετάφραση: Πάνος Τομαράς



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις