Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ


 


Αποτραβηγμένος στην ερημιά της πατρικής κατοικίας του ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος, ασχολείται τα τελευταία τρια χρόνια με την ανακαίνιση αυτού του σπιτιού. Παρέα του η Μπλε, η ατίθαση γάτα του που τον συνόδευσε από την πολύβουη Αθήνα στην ορεινή Πάρο.
Ένα τηλεφώνημα και μια άφιξη θα αναστατώσει την καθημερινότητα του. Η Τζέλα, η τρανσέξουαλ φίλη του, ένας άνθρωπος που είναι πλέον οικογένεια του, έρχεται στο νησί για να δώσει ζωή στην μοναξιά του Χάρη Κόκκινου.
Ένας θάνατος όμως θα ανατρέψει την ηρεμία και τις ισορροπίες, τις δικές του και του νησιού.  Μια γυναίκα θα βρεθεί νεκρή μέσα στο σκάφος του συζύγου της. Στο νησί ήταν μόνη,  προετοιμάζοντας την κατοικία της οικογένειας για τα υπόλοιπα μέλη που θα κατέφθαναν από την μόνιμη κατοικία τους στο εξωτερικό. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας η ίδια,  ήταν σύζυγος παριανού με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ευεργέτη του νησιού.
Από την Αθήνα εσπευσμένα έρχεται η ομάδα της οποίας στο παρελθόν ο Κόκκινος ηγείτο, ένα κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής.

Μυστικά θαμμένα για χρόνια, φήμες που στοίχειωσαν οικογένειες και ζωές, εγκλήματα κρυμμένα στον βυθό.
Σε αυτό τον βυθό του παρελθόντος, του ανθρώπινου μυαλού, αναζητάμε τα όρια μεταξύ καλού και κακού,  τους λόγους που η φιλία γίνεται προδοσία,  ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα, που τα κίνητρα των ανθρώπων οδηγούν στον θάνατο.
Όταν στη νόσο του μικρού Θεού, Θεός παύει να είναι ο Έρωτας και τη θέση του παίρνει ο Πλούτος. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις