ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ,  ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Δύο παλιοί γνώριμοι συναντιούνται μετά από πενήντα χρόνια. Ο Αλέξανδρος και ο Αντώνης, παλιοί συγκάτοικοι στο νεοκλασικό της Μαργαρίτας στα Εξάρχεια, τη δεκαετία του εβδομήντα.

Η εξομολόγηση του Αντώνη στον Αλέξανδρο θα πυροδοτήσει μια σειρά εξελίξεων. Με τη μεσολάβηση του παλιού φίλου του, Δημήτρη, ο Αλέξανδρος προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ερευνητή Νάσο Μαθιουδάκη για να ανακαλύψει όσα είναι κρυμμένα στο παρελθόν του Αντώνη.

Από τον Ίμερο της Άμφισσας και την ταβέρνα του Πανουργιά στους Δελφούς, στο Α.Τ. Ομονοίας, τον εμπρησμό του Μινιόν, στη Γενεύη και το Μανχάταν. 

Ο μικρός Τόνυ, αγαπημένος των τουριστών στην ταβέρνα του θείου του στους Δελφούς, σημαδεύετε από τις γυναίκες της ζωής του. Αφήνει πίσω το παρελθόν και είναι πλέον περιζήτητος σύμβουλος σε αγοραπωλησίες έργων τέχνης και σε διεθνείς οίκους δημοπρασιών. Οι αποκαλύψεις του για τα κυκλώματα στην παγκόσμια αγορά εικαστικών τεχνών μπορούν να δημιουργήσουν ντόμινο εξελίξεων που θα οδηγήσουν σε μια νέα διεθνή χρηματοοικονομική κρίση. 

Ένα τεράστιο δίκτυο όπου εμπλέκονται γκαλερί, μουσεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώνεις, πλουτοκράτες, ολιγάρχες, τράπεζες, χρηματιστηριακές αγορές. Ξέπλυμα χρήματος μέσω αγοράς έργων τέχνης, αρχαιοκαπηλία, πλαστογραφία, αντίγραφα βυζαντινών εικόνων και έργων τέχνης που εμφανίζονται ως αυθεντικά, συσσώρευση έργων τέχνης από οικονομικούς κροίσους για δημιουργία μουσείων σε υποβαθμισμένες περιοχές ώστε να ανέβει η τιμή των ακινήτων, δημιουργία υπερτιμημένων καλλιτεχνών μέσω ενός στημένου συστήματος προώθησης.

Ένας κυκεώνας εξελίξεων σε ένα καλοστημένο σύστημα διαπλοκής της διεθνούς κλεπτοκρατίας.

Το μαύρο φως στα μάτια της που τον μαγνητίζει, το Σούπερ Μαύρο που απορροφά κάθε λαμπερό φως γύρω του και το "εξαφανίζει", το μαύρο φως που πέφτει πάνω στη μορφή του καθώς χάνεται στην Έκτη Λεωφόρο.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις