ΤΡΕΙΣ, DROR MISHANI


Τρεις διαφορετικές ιστορίες γυναικών με έναν κοινό παρονομαστή. 

Η Όρνα, διαζευγμένη μητέρα με έναν γιο, αποφασίζει να γνωρίσει κάποιον μετά από καιρό. Να συνεχίσει τη ζωή της, παρά τις συναισθηματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει από το διαζύγιο και την τραυματισμένη ψυχολογία του γιου της.

Η Εμίλια, μετανάστρια από τη Λετονία, φροντίζει έναν ηλικιωμένο ασθενή. Μένει στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγο του. Όταν ο ασθενής φεύγει από τη ζωή, η Εμίλια θα αναζητήσει νέα δουλειά και στέγη. Καταφύγιο και παρηγοριά στη μοναξιά της η εκκλησία του Αγίου Πέτρου στη Γιάφα.

Η Έλλα, νέα μητέρα τριών κοριτσιών, νιώθει να ασφυκτιά μέσα σε αυτόν τον ρόλο. Κάθε πρωί πηγαίνει σ' ένα καφέ στο Γκιβατάιμ, κάθεται στο ίδιο τραπέζι και στην ησυχία που της προσφέρει ο χώρος προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διπλωματική της.

Ο Mishani, υιοθετώντας τη μορφή του αστυνομικού μυθιστορήματος, αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων. Σχεδιάζει το ψυχογράφημα καθενός ξεχωριστά, ιχνηλατεί τον τρόπο σκέψης και απεικονίζει τα συναισθήματα τους.

Κυρίως όμως σκιαγραφεί την προσωπικότητα και τον τρόπο λειτουργίας των χειριστικών ανθρώπων. Τα χαρακτηριστικά που συγκροτούν την προσωπικότητα τους και τον τρόπο δράσης τους. Τα βήματα που ακολουθούν στήνοντας τον ιστό τους ώστε να παγιδεύσουν το θύμα τους.


Διαβάστε το, όχι για να λύσετε το μυστήριο, μα για να δείτε πόσο εύκολα μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος την ευαισθησία σας, τη δύσκολη στιγμή σας, και να σας μετατρέψει σε υποχείριο του.
 

Μετάφραση: Χρυσούλα Παπαδοπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις