MAD DOGS, ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΡΕΪΝΤΙ


 

Το Κάστρο είναι ένα απόρρητο ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται μυστικοί πράκτορες της CIA που έχουν "σπάσει" πάνω στο καθήκον.

《Οπως το Χάρβαρντ, έτσι και το Κάστρο είναι δυσπρόσιτο.
Κατ' αρχάς, πρέπει να είσαι ένας από τους Αστυνομικούς, τους Επιθεωρητές, τους Αναλυτές, τους Διαχειριστές, τους Διοικητές ή τους Πράκτορες του Θείου Σαμ.
Ένας κατάσκοπος.
Έπειτα, η τρέλα είναι αναπόδραστη.
Πού αλλού μπορεί να μας κλείσει ο Θείος Σαμ;
...Σε ένα "συνηθισμένο" άσυλο, στο οποίο, αν εξιστορούσαμε την πραγματική αλήθεια,  θα μας αποκαλούσαν τρελούς, αλλά αν λέγαμε τις ιστορίες κάλυψής μας, θα μας άφηναν ελεύθερους να οργώνουμε τους δρόμους;》

Ο Ζέιν ανασύρθηκε νεκροζώντανος από μια αποστολή στη ζούγκλα του Βιετνάμ με το νευρικό του σύστημα διαλυμένο. Πέρασαν χρόνια για να καταφέρει να περπατήσει και να αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον.
Ο Βίκτορ θα σταλεί στην Κουάλα Λουμπούρ για να εντοπίσει έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα ώστε να μάθει τις επαφές και τα σχέδια τους. Οι δύο απόπειρες αυτοκτονίας του, μετά την επιστροφή του στην πατρίδα, θα εγγυηθούν την παραμονή του στο Κάστρο.
Η Χέιλι ήταν μέλος μιας ομάδας πρακτόρων που εμφανίζονταν ως λαθρέμποροι όπλων και πετρελαίου, προσπαθώντας να εξαρθρώσουν δίκτυο παράνομης διακίνησης πυρηνικών όπλων . Όταν η Υπηρεσία την έφερε πίσω από το Λάγκος ψέλλιζε συνεχώς "Πρέπει να αξίζει τον κόπο. Πρέπει να αξίζει τον κόπο".
Ο Έρικ κατασκόπευε και συνέλεγε πληροφορίες σε ενα μυστικό εργοτάξιο στο Ιράκ ενώ εργαζόταν ως μηχανικός. Μετά από μια επιδρομή αστυνομικών θα βρεθεί στα χέρια του Ταγματάρχη Άμαν στη Βασόρα. Λίγες μέρες αργότερα μια ομάδα ανάκτησης της CIA θα τον μαζέψει έξω από το αεροδρόμιο της Βόννης και θα τον οδηγήσει στο Κάστρο.
Ο Ράσελ το 1992 βρέθηκε στο σφαγείο των Βαλκανίων, στη Σερβία. Όσα θα συμβούν σ' ένα  εστιατόριο στο Βελιγράδι με τον συνταγματάρχη Χερζγκλ και την ομάδα του θα χαράξουν τη δική του πορεία για το Κάστρο.

Αυτή η ομάδα των πέντε πρακτόρων, που το τραύμα τους τους οδήγησε σε αυτό το καλά κρυμμένο ίδρυμα, σ' ένα δάσος του Μέιν, προετοιμάζεται για την τελευταία ομαδική συνεδρία με τον ψυχίατρό τους δρ Λιόν Φρίντμαν. Όταν τον βρίσκουν νεκρό, διαπιστώνουν πως δολοφονήθηκε. Είναι βέβαιοι ότι μια καλά υφασμένη πλεκτάνη  στοχεύει να τους εμπλέξει σε αυτό τον φόνο. Η απόδραση είναι μονόδρομος. Θα βρεθούν στον δρόμο,  χωρίς χρήματα, χωρίς όπλα, χωρίς βοήθεια, μα κυρίως χωρίς τα φάρμακά τους. Μαζί τους έχουν μόνο τους ΘΕΟΥΣ τους (Θύρες Εξόδου από Ολέθρια Υπερεπείγουσα Συγκυρία), εξοπλισμός που παίρνεις μαζί σου σε περίπτωση έκτακτης φυγής.
Με στήριγμα ο ένας τον άλλο θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και να ανακαλύψουν την αλήθεια πριν καταρρεύσουν νευρικά λόγω της απότομης διακοπής της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Η ιστορία καθενός ξεχωριστά και η σημερινή τους κατάσταση αποκαλύπτουν παιχνίδια εξουσίας σε διεθνές επίπεδο, εγκλήματα και συνωμοσίες που εξαγνίζονται στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και μιας παγκόσμιας ειρήνης που εξασφαλίζεται με αίμα. 

Μετάφραση: Άλκηστις Τριμπέρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις