Το λιμάνι στην ομίχλη, Georges Simenon


Ένας άντρας, γύρω στα πενήντα,  χαμογελαστός και προσήνης, περιφέρεται ανάμεσα σε αυτοκίνητα και λεωφορεία στα Μεγάλα Βουλεβάρτα.
Αφού τον περισυνέλεξε η αστυνομία,  τον οδήγησαν στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλήματος.  Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ αναλαμβάνει να βρει την ταυτότητα του άνδρα αυτού, που φαίνεται να πάσχει από αμνησία και δεν φέρει κανένα έγγραφο πάνω του. Πιστοποιεί ότι πρόκειται για τον καπετάνιο Υβ Ζορίς από το λιμάνι του Ουιστρεάμ. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο καπετάνιος Ζορίς εξαφανίστηκε για να βρεθεί στο Παρίσι, με εμφανές σημάδι από εγχείρηση στο κεφάλι. Ο Μαιγκρέ αναλαμβάνει να τον συνοδέψει στο σπίτι του όπου διαμένει με την υπηρέτρια του Ζυλί.
Το επόμενο ξημέρωμα θα βρεί τον Ζορίς νεκρό απο δηλητηρίαση. Ο αστυνόμος Μαιγκρέ ξεκινά την έρευνα για την δολοφονία του. Οι ναυτικοί που συχνάζουν στο λιμάνι του Ουιστρεάμ και οι κάτοικοι της περιοχής είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Η ομίχλη σκεπάζει το λιμάνι και την υπόθεση. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ βάζει σκοπό να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να ανακαλύψει τον ένοχο.




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις