Η λευκή Καραϊβική, Maurice Attia


 Μετάφραση : Χαρά Σκιαδέλλη

Εκδόσεις : Πόλις 


Η δεύτερη τριλογία του Maurice Attia ξεκινά με το βιβλίο "Η λευκή Καραϊβική".

Ολοκληρώνοντας, ο αγαπημένος ήρωας Πάκο Μαρτίνεθ τον κύκλο του ως αστυνομικός, ολοκληρώνεται και η πρώτη τριλογία.

Πλέον ο Πάκο εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Provençal, καλύπτοντας το δικαστικό ρεπορτάζ και γράφοντας κριτικές για ταινίες κινηματογράφου, μια μεγάλη του αγάπη. Η ζωή του κυλά ήρεμα και οικογενειακά με τη γυναίκα του Ιρεν και την εξάχρονη κόρη τους στην Αιξ-αν-Προβάνς.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στη Γουαδελούπη, έχει καταφύγει και διαμένει τα τελευταία χρόνια, ο παλιός συνάδελφος και φίλος του Πάκο, Κουπί, με τη σύντροφό του Εύα.

Σε αντιδιαστολή με την εύτακτη ζωή του Πάκο, ο Κουπί διάγει μια ζωή πολυτάραχη με ανατροπές και κινδύνους.

Το πολιτικό σκηνικό στη Γουαδελούπη, εμπλεκόμενο με οικονομικά συμφέροντα, εμπόριο ναρκωτικών, ερωτικά συμπλέγματα, σωρεία δολοφονιών και εγκλημάτων, βρίσκει τον Κουπί σε δεινή θέση. Ετσι, αποφασίζει να καλέσει για βοήθεια τον Πάκο, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη προστρέχει.

Μια μεγάλη περιπέτεια αναζήτησης δολοφόνων ξετυλίγεται, με την Ιρεν να εμφανίζεται στην Γουαδελούπη. Στο πλευρό του Πάκο συμμετέχει στην έρευνα, ρισκάροντας τη ζωή τους, ξεπερνώντας σκοπέλους, αποφεύγοντας θανάσιμους κινδύνους, θρηνώντας απώλειες.

Άλλο ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα του Αττια που συνδυάζει το μυστήριο, την αστυνομική έρευνα, το ερωτικό στοιχείο και τα τοποθετεί σε ένα άρτια δομημένο ιστορικό και πολιτικό υπόβαθρο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις