Η νύχτα των παπουτσωμένων γάτων,  Frédéric H. Fajardie 


Μετάφραση: Βασίλης Παπακριβόπουλος

Ήρωες του σκοτεινού,  αναρχικού,  νουάρ μυθιστορήματος του Φαζαρντί,  είναι δύο πρώην στρατιώτες,  οι Στεφάν και Πωλ. 

Η συνάντηση του Στέφαν με τη Ζαν θα είναι η αφορμή, οι δύο φίλοι να μετατραπούν σε επαναστάτες,  οι "Παπουτσωμένοι γάτοι" , όπως θα τους ονομάσουν οι δημοσιογράφοι στα αλλεπάλληλα άρθρα τους.

Ένα ζευγάρι αναρχικών που έχουν ως στόχο τους τα σύμβολα της εξουσίας με μια σειρά επιθέσεων που γεμίζουν το Παρίσι με ερείπια.  Φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό της Γαλλικής πρωτεύουσας με  μεγαλειώδεις εκρήξεις παραμένοντας άπιαστοι. Αστυνομία, στρατός, πολιτική ηγεσία, αιφνιδιάζονται και σαστίζουν μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη επίθεση. Δεξιοτέχνες των εκρηκτικών υλικών, μεθοδικοί και αποτελεσματικοί, οι Παπουτσωμένοι γάτοι κατατροπώνουν κάθε προσπάθεια σύλληψης τους, εκθέτωντας και προβάλλοντας την ανικανότητα της αστυνομίας. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου κυβέρνηση και αντιπολίτευση αδυνατούν να προσδώσουν πολιτικό κίνητρο στο αναρχικό αυτό δίδυμο ώστε να χρεωθεί στον αντίστοιχο πολιτικό αντίπαλο. 


Δράση,  περιπέτεια,  ρομαντισμός,  αναμιγνύονται σε ένα μυθιστόρημα για τη φιλία,  την κοινωνική ανισότητα,  την τρομοκρατία,  την πολιτική,  τον αναρχισμό,  την επανάσταση, την εξουσία,  το κατεστημένο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις