ΟΜΗΡΙΑ, Clare Mackintosh

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη 

Η Μίνα μεγάλωσε συντροφεύοντας τον πατέρα της στο χόμπι του να φωτογραφίζει αεροπλάνα. Δεν μοιραζόταν αυτό του το πάθος με τη φωτογραφία, λάτρευε όμως τα αεροπλάνα.

Η Μίνα στην ενήλικη ζωή της είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη, την πεντάχρονη Σοφία,  ένα κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες, με ιδιαίτερη συμπεριφορά, η ανατροφή του οποίου απαιτεί τη αμέριστη προσοχή και υπομονή του ζευγαριού. Οι επιπτώσεις στη σχέση και τον γάμο τους έχουν πια γίνει καταστροφικές.
Δεν έγινε ποτέ πιλότος. Είναι όμως αεροσυνοδός, ή πιο σωστά,  πλήρωμα αεροσκάφους. Ανήκει στην επίλεκτη ομάδα πληρώματος του Boing 777, στο πρώτο του  απευθείας ταξίδι από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ.
Μια πτήση 20 ωρών με 353 επιβάτες.
Μια απευθείας σύνδεση Λονδίνου-Σίδνεϊ που υπήρξε στόχος κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών,  ένας στόχος που κατέκτησε η World Airways, στρέφοντας το βλέμμα όλου του κόσμου στην παρθενική αυτή πτήση.  Πολλά τα χρήματα, πολλά τα συμφέροντα, πολλές οι ζωές που διακυδεύονται.

Είναι 17 Δεκεμβρίου.
Η πόρτα του αεροσκάφους ασφαλίζει και το Boing 777 βρίσκεται στα σύννεφα. 
Η Μίνα βρίσκει αντικείμενα της κόρης της μέσα στο αεροσκάφος. Αντικείμενα που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Αρχίζει να ανησυχεί.  Προσπαθεί να εκλογικεύσει τον φόβο που την κυριεύει βρίσκοντας πιθανές εξηγήσεις. Ένα σημείωμα όμως διαλύει κάθε τέτοια προσπάθεια της. Πως θα αντέξει το ηθικό δίλημμα; Πώς θα αποφασίσει αν θα σώσει την οικογένειά της ή τους επιβάτες του αεροσκάφους;  Θα βρεί άραγε τρόπο να αποφύγει αυτή την επιλογή;
Είκοσι ώρες στον αέρα.  Πολλά μπορεί να συμβούν...



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις